Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2009 15:42 - Сероксат
Автор: disorder Категория: Други   
Прочетен: 6541 Коментари: 0 Гласове:
0



Показания

SEROXAT може да бъде предписан на възрастни при следните заболявания:

♦ Депресия (лекарството може да ви помогне дори ако други антидепресанти не са ви подействали).

♦ Обсесивно или компулсивно поведение (натрапливи мисли и действия).

♦ Пристъпи на паника с или без агорафобия (страх от излизане на публични места или открити пространства).

♦ Социално тревожно разстройство / Социална фобия.

♦ Генерализирана тревожност (постоянно чувство на безпричинна тревожност и нервност).

♦ Посттравматично стресово разстройство (тревожност след травматично преживяване, напр. автомобилна катастрофа, физическо насилие, природно бедствие като наводнение или земетресение).

Не се препоръчва употреба на SEROXAT при деца и подрастващи до 18 годишна възраст

Тези състояния могат да настъпят когато нивата на химична субстанция в мозъка, наречена серотонин (5-хидрокситриптамин) са понижени. През първите няколко седмици на лечението paroxetine обикновено повишава нивата на серотонин в мозъка.
Paroxetine принадлежи към групата на лекарствата, наречени селективни инхибитори на обратното поемане на серотонин.

Продължителност на лечението

Трябва да продължавате да приемате лекарството, дори и ако не се почувствате по- добре
веднага, тъй като може да са необходими няколко седмици, докато SEROXAT подейства.
Консултирайте се с вашия лекар ако чувствате, че действието на SEROXAT е прекалено силно или прекалено слабо, или ако имате други проблеми, които мислите; че биха могли да бъдат свързани с приема на SEROXAT. Продължавайте да приемате лекарството, докато лекарят не ви каже да го спрете. Лекарят може да ви посъветва да продължите да приемате SEROXAT в продължение на няколко месеца, дори и ако се почувствате по-добре, тъй като това ще предотврати повторната проява на симптомите. Следвайте предписанията на лекаря.

След като сте започнали лечение със SEROXAT

Както другите лекарства от тази група, SEROXAT няма да облекчи симптомите ви веднага. Обикновено пациентите започват да се чувстват по-добре след около няколко седмици. Понякога симптомите на депресия или други психиатрични състояния могат да включват мисли за самонараняване или самоубийство. Тези симптоми може да продължат или да се засилят докато настъпи антидепресивният ефект на лекарството. Това е по-вероятно ако сте на възраст под 30 години или никога преди не сте приемали антидипресивна терапия. Кажете на вашия лекар незабавно ако имате мисли или опити за самонараняване или самоубийство, както и при влошаване на депресията или други симптоми по време на лечението.
Възможно е малък брой пациенти да имат чувство на безпокойство или възбуда, съпроводено с невъзможност за седене или стоене, особено през първите няколко седмици от лечението. Ако усетите тези симптоми, кажете на вашия лекар, колкото е възможно по-бързо.
Дори след като се почувствате по-добре, за да предотвратите повторна поява на симптомите, е важно да продължите да приемате лекарството толкова дълго, колкото ви препоръча вашият лекар. При депресия този период може да е няколко месеца, а при паническо разстройство и обсесивно-компулсивно разстройство и повече.

 Ефекти след спиране на лечението със SEROXAT

Не спирайте лечението със Seroxat докато вашият лекар не ви каже. Лекарят обикновено ще ви препоръча постепенно намаляване на дозата в продължение на период от няколко седмици. Когато спирате лечението със SEROXAT, особено ако това е внезапно, може да почувствате нежелани реакции (Виж "Възможни нежелани лекарствени реакции").

Източник:
www.framar.bg




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: disorder
Категория: Други
Прочетен: 578437
Постинги: 38
Коментари: 184
Гласове: 143
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930