Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 22:09 - В гнездото на змиите и ламите.Влечугоподобните владетели разсекретяват архивите си
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 4893 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 28.04.2014 12:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В подкрепа и продължение на темата за змейската Исусова символика,наложена и задължителна за Българската династическа каста Дуло,състояща се само от Неговите потомци,идва постингът
КРЪВНАТА ЛИНИЯ УИНДЗОР-БУШ от harisons:
http://harisons.blog.bg/regionalni/2013/10/29/kryvnata-liniia-uindzor-bush.1198253

Всички разшифровки в нашите статии ние извършваме по правилата на шифъра и разкодиращия ключ,които сме дали във фундаменталните ни разяснителни постинги 
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061


Ние ще публикуваме постинга изцяло и ще проведем нашето традиционно коментарно обследване по изнесената информация,като я разсекретим,за да осветим епохалната тайна,съхранявана в най-възможната висша степен на строга секретност,че всички владетели на всички племена по света през последните двадесет века досега,са задължително произтичащи и производни от Българската Исусова династия Дуло-безспорна тайна и истина,които документирахме категорично в постинга ни  
СЛАВЯНИТЕ са тракийски племена от Сливен,обучавани и посвещавани от Българските жреци на Карандила за цивилизаторски мисии по света
http://bezistena.blog.bg/history/2013/11/09/slavianite-sa-trakiiski-plemena-ot-sliven-obuchavani-i-posve.1202432  

*************************************************************************************************************** ***************************************************************************************************************                      
   КРЪВНАТА ЛИНИЯ УИНДЗОР-БУШ

Тази кръвна линия и нейните разклонения съдържат дълга поредица от фараони в древния Египет, включително Рамзес втори (1295-1228 пр.Хр.). Тя съдържа и хибридите между извънземни и хора, които са управлявали Шумер, Вавилон, Гърция и Троя, и които днес управляват света.
 
(Влизаме предварително в повествованието на текста,за да разясним фактологическото противоречие и времево разминаване между официалното явяване и изяви на Исус преди две хиляди години и твърдението ни,че Негови потомци управляват древни царства хиляди години преди Новата ера! 
Познатият Исус Христос от началото на Новата ера е последното аватарно явяване на Бог Исус Твореца пред хората.Преди 4000 години Бог Исус Творецът Се е явявал на хората като Орфей по сегашните Български земи,като името му е кодирано като ОРФЕЙ КАНОС,което разшифровано значи:
Орфей е Кая Иса=Орфей е Жреца Иса=Орфей е Исус Жреца 
Сакралните титулни зашифровки на Исус преди Новата ера са най-разнообразни и всички се подчиняват с математическа точност на Свещеният шифър и код на Българския език,които ви разкриваме в нашите фундаментални статии.Само един документиран пример: 
На фригийския надпис G-136 от VIII век преди Христа върховният Бог на фригите е засвидетелстван като БАГАЙОС.Не е обходимо да ви обясняваме какво означава това име-и без да прилагаме свещеният код се вижда,че този бог е Исус!

БАГАЙОС=БАГА ЙОС=Бог Иса!


А Фригите са си твърдо Бриги,сиреч Българи:
ФРИГИ=БРИГИ=БЪРГИ=БЪЛГАРИ,така че,БАГАЙОС,който е фригийският върховен бог,е Бог Иса,Който е Бог Исус-Който Е върховният Бог на Българите!
Как Се Е озовал Исус стотици и хиляди години преди Новата ера?
Вие сте християни,щом сте Българи.А Богът на християните е Бог Исус-сиреч щото е Бог,е изначален и извечен,и пътува във времето и пространството както пожелае. Заедно с Мария Магдалена-Великата Богиня Майка,Която Е Богородица,Богиня Диана и всички други езически богини!)

ПОСТИНГЪТ ПРОДЪЛЖАВА:
Една обща връзка в тази кръвна линия е Филип Македонски (382-336 пр.хр.), който се оженил за Олимпия и техен син бил Александър Велики (356-323 пр.хр.) - тиранин, който ограбил този ключов регион на Гърция, Персия, Финикия, Египет, Вавилон, бившите земи на Шумер и Индия, преди да умре във Вавилон на 33г. възраст. По време на своето властване над Египет, той основал град Александрия - един от най- големите центрове на езотерични познания в древния свят. Александър бил обучаван от гръцкия философ Аристотел, който получил знанията си от Платон, а той
от Сократ. Кръвната линия и скритите напредничави познания винаги са вървели ръка за ръка.
Тази ключова кръвна линия се спуска от най-известната египетска царица Клеопатра (60-30 пр.Хр.), която се омъжила за най-известния римски император Юлий Цезар и му родила син, който станал Птоломей четиринадесети. Тя родила и близнаци от Марк Антоний, който имал свои връзки с тази кръвна линия и многото й разклонения; тази кръвна линия се свързва и с Ирод Велики - оня Ирод от историите на Иисус и продължава до римското семейство Писо, написало историите от Евангелието и "открило" митичната фигура наричана Иисус!!! Същата кръвна линия включва и Константин Велики - Римския император, който през 325сл.Хр. въвел Християнството въз основа на древните истории в религията, които знаем днес, както и крал Фердинант от Испания и кралица Изабела от Кастилия - спонсори на Христофор Колумб.
Нещо повече - най-често използваната версия на Библията е била съставена и спонсорирана от друг клон на същата кръвна линия, Крал Джеймс първи на Англия. Просто съвпадение, не се притеснявайте! Линията на Джеймс, според изредените по- долу генеалогични източници, може да бъде проследена назад до 1550 пр.Хр. и включва много Египетски фараони, включително Рамзес Втори.
Същата кръвна линия е свързана със семейство Медичи, което подкрепило Христофор Колумб и създало Катерина Медичи, кралица на Франция, умряла през 1589. Неин доктор бил Нострадамус: линията включва Рене д"Анжу, Дюкът на Лоран и Къщата на Лоран, където били наети Нострадамус и Христофор Колумб. Роднините по кръвна линия на Медичи и Къщата на Лоран, Кралица Изабела от Кастилия и Крал Фердинанд от Испания, също били спонсори на Колумб, когато "открил" континентите Америка.
Тази кръвна линия включва и династията на Хабсбургите - най-мощната фамилия в Европа под владичеството на Свещената Римска Империя; Джофри Плантадженет и кралската династия Плантадженет в Англия; крал Джон, който подписал Магна Харта; Крал Хенри първи, втори и трети, които били изключително близки до рицарите Темплиери, както бил и крал Джон; Мария Стюарт и династията Стюарт, включително Крал Джеймс Първи в Англия, спонсор на версията на Библията, съставена от Крал Джеймс; Крал Джордж първи, втори и трети; Едуард първи, втори и трети; Кралица Виктория; Едуард седми; Джордж пети и шести; Кралица Елизабет втора; Принц Чарлз и другите разклонения на Елизабет, Ана, Ендрю и Едуард; Принц Уилиам и Хари, от женитбата на Чарлз с принцеса Даяна; Американските президенти Джордж Вашингтон, Джон Адамс, Джон Куинси Адамс, Томас Джеферсон, Франклин Делано Рузвелт и Джордж Буш - всички са разклонения на тази кръвна линия; тя продължава до година 2000 с президента на САЩ Джордж Буш младши и неговия брат Джеф Буш
губернатор във Флорида.
Ако направите едно задълбочено генеалогично проучване ще откриете, че ВСИЧКИ президенти са от тази кръвна линия. Проучването на родословните дървета показа, че тридесет и трима от проучените четиридесет и двама президенти до Клинтън, са свързани с Шарлман, а 19 са свързани с Едуард Трети в Англия. Всички президентски избори от и включително Джордж Вашингтон през 1789г, са били печелени от кандидата с най-кралските гени. Сега вече става ясно как и защо. Президентите на САЩ не са избирани с бюлетин - те са избирани по КРЪВ! И това е само ЕДНА от кръвните линии на влечугоподобните и само НЯКОИ от нейните разклонения.
Моите проучвания на родословните дървета на известни личности недвусмислено потвърждават, че не става дума за това, че извънземните ще дойдат или, че ще ни завладеят - става дума за това, че те всъщност контролират планетата във все по- нарастващ мащаб от хиляди години до днес. И когато казвам извънземни, нямам предвид всички тях, а само определена група - влечугоподобните. Има хора, които твърдят, че "демонизирам" влечугоподобните, като показвам връзката им с глобалната конспирация и че ги обвинявам за всичко, но аз не слагам всички тях под общ знаменател и не твърдя, че те са основната причина за съществуването на глобален контрол.
Истинската причина е в милиардите хора, които отдават умовете си на установените "норми" и се оправдават с това, че всеки друг прави същото. Ако хората мислеха самостоятелно, никой нямаше да може да управлява живота им, независимо дали е влечугоподобен или не. Истинската причина сме ние и поради това, ние самите държим ключа за превръщането на затвора в рай.
Не всички влечугоподобни са злонамерени - става дума само за една група от тях, която се стреми да манипулира човечеството. Други групи от тях се опитват да ни помогнат. Нямам намерението да превръщамм целия вид влечугоподобни в демони. Съществуват твърдения, че Новият Световен Ред ще се наложи и ние нищо не можем да направим срещу това. Според мен МОЖЕМ, защото в края на краищата, тестето с картите е в нас.

Откъс от книгата на Емилия Манолова "Тайните Проекти"
http://kpohoc.blogspot.com/2011/01/blog-post_06.html  

  ****************************************************************************************************************  НАШИЯТ КРАТЪК КОМЕНТАР ДО 2000 ЗНАКА СЛЕД ПОСТИНГА БЕ:
********************* 
Древно Българския календарен символ на Бог Исус и династия Дуло е СЛАВ=ЗМЕЙ!
Общият фундамент,гинетичен зародиш и основа и общ знаменател и свързващо звено на всички управници през всички времена на човешката история и до момента,е Българската владетелска династия Дуло,съставена винаги и единствено от кръвни генетични потомци на Бога Творец и Великата Богиня Майка,познати с последните си аватарни явявания и прояви като Исус и Мария Магдалена,подновили, опреснили и осветили Българската Божия династична верига и родословие.
 Българските Божии династи,имплантирани във всички племена по света,имат различни степени на съхранение на светостта на Божията кръв и Дух и при управлението си се проявяват съответно светостта си.В последно време в глобален световен план властват изродените Божии династи,изгубили в крайна степен светостта и чистотата си в пълно нарушение на Бащините Исусови закони и повели за Любов,Братство и Мир на Земята.
Даваме ви с Тяхно разрешение ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061и другите документи от блога,за да се просветите и подготвите за предстоящи скорошни епохални събития на равносметка и отчет пред Съдиите на всички,и на първо место на Божиите династи!
СЪДИИ=Иса и Диана
ОБЩ ФУНДАМЕНТ=Бог Ешуа и Багиня Мат Диана
ОБШТА ОСНОВА=Бог Исуш и Богиня Диана
ГЕНЕТИТШЕН ЗАРОДИШ=ГЕНА на Зар Тати Ешуш и Диана
СВЪРЗВАЩО ЗВЕНО=ЗВЕНО на Зар Бог Исуш и Багиня Диана
ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ=Изуш Дуло и Богиня Диана Мат
ПОТОМТСИ на=на Иса и Богиня Мат Диана
ДИНАСТ=Дете на Иса
ДИНАСТИЧНА ВЕРИГА=ДИНАЦИТШНА ВЕРИГА=Деца на Диана и Ешуа Бърга(Българина)
РОДОСЛОВИЕ=Рода на Иса Ел(Змей)Бог=Рода на Слав=Рода на Змея,
защото СЛАВ е ЗМЕЙ-КАЛЕНДАРНАТА ЖИВОТИНСКАТА ЗМЕЙСКА ТИТУЛНА ДИНАСТИЧНА СИМВОЛИКА НА ИСУС И БЪЛГАРСКАТА ДИНАСТИЯ ДУЛО-поради което авторката говори за ВЛЕЧУГОПОДОБНИ!
ВЛЕЧУГОПОДОБНИ=Балг Бог Ешуа и Богиня Диана

Очакваме ви с Любов!  
********************
РАЗСЕКРЕТЯВАНЕТО СЪС СВЕЩЕНИЯ КОД НА ВЛАДЕТЕЛСКИТЕ ИМЕНА ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ В ЦИТИРАНИЯ ОТКЪС ОТ КНИГАТА„ТАЙНИТЕ ПРОЕКТИ“РАЗКРИВА ТЕХНИЯ ПРОИЗХОД ОТ БОГ ИСУС И МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ПРИНАДЛЕЖНОСТТА ЍМ КЪМ БЪЛГАРСКАТА БОЖИЯ ЗМЕЙСКА ДИНАСТИЯ ДУЛО!КАКТО И ОТГОВОРНОСТТА ЍМ И ПЪЛНИЯ ОТЧЕТ,КОЙТО ТЕ ДЪЛЖАТ И ЩЕ НАПРАВЯТ ПРЕД ИСУС,МАРИЯ МАГДАЛЕНА, БЪЛГАРИТЕ И ВСИЧКИ НАРОДИ!   


РАМЗЕС=Исуз и Мария-четено отляво надясно,какъвто начин на писане са въвели Българските съзидатели и цивилизатори на Египет,съставящи и жреческата-фараонска каста и институция  
ЕГИПЕТ=Диана Богиня-четено пак отдясно наляво.
СЪЗИДАТЕЛИ=Исуз Дуло и Диана
ШУМЕР=Ешуа и Мария=ЧУМЕРНА
ВАВИЛОН=Любов-фундаменталната авто-дефиниция на Бог!
АВТОДЕФИНИЦИЯ=АВТОДЕФИНИТСИЯ=Бог Тати Иса и Богиня Диана
ФИЛИП=ЛЮБОВ=ПАФЕЛ=ПАВЕЛ=ФЛАВИЙ-първородният син на Исус и Мария Магдалена  
АРИСТОТЕЛ=Селен(Змей) Друид=Иса Ел(Змей) Друид
ПЛАТОН=Бог Дуло
СОКРАТ=Трака Иса
КЛЕОПАТРА=Диана Бълкария
ЦЕЗАР=Цар Иза
МАРК АНТОНИЙ=Мария Кая Диана=Кая Диана Мария=Жрица Диана Мария
 
ИРОД ВЕЛИКИ=Рода на Балки-те,от Рода на Българите,Исусов изроден потомствен династ от предното аватарно явяване на Бог Исус,познат като Орфей.
Произхода на прилагателния височайш титул ВЕЛИК за повечето древни владетели е от етнонима ВОЛКИ,БОЛКИ,ВЛАХИ=ВЕЛИКИ=БЪЛГАРИ-задължително указание за произхода и принадлежността ѝм към Българската Божия владетелска династия Дуло и Българския род. 
Разследването на биографията на Ирод показва категорично Българският му произход и царуване в истинската Обетована земя-България на Балканите,където се развиват всички драматични библейски събития,фалшифицирани по-късно и препратени по чукарите и пустините на измислените Библейски земи на сегашен Израел и Палестина,и преписани и внушени на нещастните евреи за техни,че да се чудят сега защо масираните и най-грандиозни археологически разкопки в света,провеждани вече повече от век без прекъсване и най-вече последните 60 години в Израел и Палестина,не откриват ни една нищожна частица и следа от оная огромна материална култура,описана в Библията и която би трябвало да я има навсякъде ако не на повърхността,то задължително под повърхността!А се оказва,че няма нищо ОСВЕН СРЕДНОВЕКОВИЕ,колкото и да копаят!За разлика от България,където и да копне някой-археолог или десетократно повече иманяри,и изскачат от древни по-древни богатства и чудеса,които пълнят безрой музеи и частни колекции по целия свят!!Отскоро пък в която и Българска буква,дума,израз и писание  и слово да копнем-все Боговете Исус и Богродица-Мария Магдалена излизат,с Български параметри и характеристики! 
Оказва се,че манипулаторите на Българската история са корегирали до неузнаваемост името на Българският цар,за да не вземе някой да го познае в пълният му шифрован вариант,което е честа практика!Истинският му пълен титул и име е ХОРДОС,ХЕРОДУС, HERODUS-кодирана елементарно комбинация,в обратният прочит на която веднага лесно откриваме династичния генетичен Исусов потомък: 
ХОРДОС,ХЕРОДУС, HERODUS=Иса Драха=Иса Трака=Исус Тракиеца
Имената на родителите му ни указват също лесно Българският ѝм династичен Божий корен:
Баща му е АНТИПАТРОС=Бог Иса Друида,
майка му е КИПРОС=Иса Барк
Херодос Велики,сиреч Иса Трак Балка(ХЕРОДОС ВЕЛИКИ=Иса Трак Балка),бил владетел на САМАРА,чието име се оказва на иврит че е ШОМРОН. 
 Познахте ли го вече?Да-точно така!Разбира се,е ШУМЕР,но преди това и преди всичко е свещената Българска ЧУМЕРНА!Свещената Сливенско-Еленска ЧУМЕРНА,чието име тамошните Жреци,(за които съвременните астро-археологически и астрономически изследвания доказаха категорично,че са изобретили Древния Български календар в Еленско-Сливенския регион),пренесоха в цивилизационния си поход на изток и кръстиха с него новото царство и култура ШУМЕР,за да останат в него неизтриваеми вече хиляди години първосвещените имена на Боговете ни Исус и Мария,Ешуа и Мария!    
САМАРА=Иса и Мария
ШОМРОН=Ешуа и Мария
ШОМРОН=ШУМЕРНА=ЧУМЕРНА=Ешуа и Мария
ШУМЕР=Ешуа и Мария
Нека нашите братовчеди от любимото ни и винаги толерирано пред другите тракийски племена тракийско племе на Змея Исус-ЕВРЕИТЕ(ЕВРЕИ=ВЕР-Змей),не скърбят за натресеният ѝм за сънародник-злодей ХОРДОС от рода на Иса Трака!Вземаме си го обратно да ни тежи на съвестта и родовата ни карма,но затова пък ги освобождаваме веднъж за винаги от позорящата ги клевета на дете убийци!По-късно ще ги освободим и от отговорността на ПИЛАТ,щото и него ще си приберем в клана на Българските династи от Дуло.

Като обследваме по-обстойно документите за Пилат,ще се натъкнем на един досадно набиващ ни се в очите пропуск,характерен за всички транскрибции на латинските имена на исторически личности на Български език.Става въпрос за необяснимото поголовно изчезване на буквата S от окончанията на почти всички имена при транскрибирането ѝм от ЛАТИНСКИ на Български?Защо е този фрапантен пропуск,какво го налага?Няма да се спираме сега подробно на голямата фалшификация ЛАТИНСКИ ЕЗИК(LINGUA LATINA),който е съществена част от епохалната фалшификация РИМСКА ИМПЕРИЯ,(при която с перманентен хилядолетен геноцид над Българите в България и по целия свят и тотална цензура и фалшификации,от Свещена Българска световна империя е представена като Римска империя),но сме длъжни да покажем,че този тъй наречен ЛАТИНСКИ ЕЗИК е засекретен херметичен жречески език на Българските Посветени-Първожреци и Императори на Свещената Българска империя(РИМСКА ИМПЕРИЯ=ИМПЕРИЯ на Иса и Мария Кая) чрез тайният шифър и код на Свещения Български език,и в който език и писмени паметници всяка дума съдържа в шифър имената и параметрите на Исус и Мария Магдалена,на потомците Ѝм и на България!Затова е и старателно укриваната до сега статистика и археологическа информация,че най-много писмени паметници на Римската империя на латински език има на територията на сегашна България и бившите ѝ изконни територии-целият Балкански полуостров!Това е статистика за оцелелите паметници-много повече от тях са отнесени през всички геноцидни векове основно в Рим и архивите и сейфовете на заговорниците срещу Българите,а още по-огромна част е унищожена целенасочено по време на турското робство по инициативата на фанариотите,като България е превърната по цялата си територия в огромен световен производствен комбинат за вар и киреч,като всичката неизчерпаема суровина е многовековната ни материална култура и богатство от стотици и хиляди мраморни и варовикови храмове,амфитеатри,колизеуми,светилища,
крепости,постройки,статуи на Боговете ни Исус и Мария Магдалена,колони,стели и плочи със сакрална писменост-АБСОЛЮТНО ВСИЧКО,КОЕТО Е БИЛО НАД ЗЕМЯТА!
В долната статия проф.Овчаров обяснява академично как е ставало затриването на най-голямата и свещена материална култура на Земята от лицето на Земята!   
http://fascindoo.blog.bg/politika/2013/11/06/novite-titulovani-predateli-v-istoricheskata-ni-nauka-prof-n.1201679  
Поместваме част от статията на проф.Овчаров:

„...България има една доста незавидна съдба – през 14 век, според един османски хроникьор Мехмед Нешри, в българските земи има най-много и най-здрави крепости на целия Балкански полуостров. Днес обаче от тях почти нищо не е запазено. Има малки изключения в Източните Родопи, като Устра, Моняк – по-запазени. Историческите превратности, османското нашествие, са причината.
Перперикон също е бил опожаряван. Една крепост, като се съпротивлява, е ясно какво я очаква. Освен това турците са унищожавали крепости на невралгични места, където са смятали, че може да се превърнат в опорни точки на съпротивата. За Плиска и Преслав още през 16-17 век – това аз съм го хванал в моята 25-годишна работа, дворцовата църква в Преслав (43-метрова базилика), от нея намерихме един единствен камък, всичко останало беше основа. А там намерихме 15-16 огромни варници, с диаметър по 4-5 метра. Цялата красота на симеоновата столица – и варовика, и мраморите, и мозайките - са били претопени. Има един османски документ, в който пише, че най-доброто сладкото от сини сливи става с вар. А най-добрата вар се вади от Шуменския санджак. Е, в Шуменския санджак са били кариерите – Плиска, Преслав, това са били едни нескончаеми кариери, използвани в продължение на столетия. Или казано с други думи гордостта на българското царство е станала на сладко от сини сливи. В рамките на шегата, разбира се.
По време на руско-турските войни в края на 19 век много от запазените крепости край Дунав и по морето са били взривени – Варненската, Свищовската крепост. Когато руснаците се изнасят, ги взривяват, за да не могат да се използват от турците.
От друга страна е немарливостта от страна на българското население, което няма уважение към своите паметници. През 19-20 век старите крепости са били използвани за направата на къщи. По времето на Стамболийски има акт, който се издава, да се стимулира това нещо. Вярно е, че това е времето, когато идват много емигранти от Македония, Беломорието, но все пак това не е бил най-добрият вариант – посягане върху историята.“
  

 Коментари на изследователи:
„...Дворцовите  комплекси в Плиска и Преслав са били натрошени на малки камъни от турците по време на турското робство и с тях е засипана първата  железопътна линия от Варна до Русе. Бил е толкова красив и величествен ,че от цял свят са идвали да му се възхищават,такъв величествен дворец не е имало в целия свят.“ 

„...Виждал съм картина с общ изглед от Търново от 17 век.Беше много отдавна, но си спомням, че останките от Царевец бяха значително по-запазени, отколкото са представени на снимки от 19 и началото на 20 век.Сега изследователи твърдят,че Търновската крепост е била три пъти по голяма,отколкото я знаем сега-всичко над земята е било изчистено,останали са само основите дълбоко под земята...“
„...При превземането на Ямболската крепост от турците през 14 век всичко е сринато до основите-крепостни стени,кули,дворци,храмове,сгради.Когато преди повече от 40 години започват археологически проучвания,при достигането на мощни строителни пластове на голяма дълбочина под средновековните основи на крепостта и града,археологическите работи се прекратяват панически,археологическите строителни и културни пластове,съответстващи на трето-четвърто хилядолетие пр.Хр.,се обявяват за ранно средновековни и най-много от първото хилядолетие пр.Хр.,на специалистите се забранява да коментират и изнасят каквато и да е информация на тази тема и повече там не се пипа и до сега...“ 
  
От векове насам в началото на Долината на Тракийските Царе в древното селище ТЕРЗОБАС(Зар Иса и Богиня Диана),сега град ШИВАЧЕВО(ШИВАТШЕВО=Бог Ешуш и Богиня Диана),което е било свещения жречески център на светилищният жречески регион ШУМЕР,ШУМЕРНА,ЧУМЕРНА(Ешуа и Мария) и на Тракийските Царе от Долината на свещената река Тунджа,работи непрекъснато голям комплекс варници,в пещите на които са унищожени паметниците на  цялата древна материална култура и история на сърцето  на съвременната човешка цивилизация,които паметници враговете на Божия народ не са успели да пренесат по цяла Европа и най-вече по Рим,Ватикана и Гърция и ги обявят за техни достижения,преписвайки си Българската история и величие за свои.

„...През всичките дълги и периодично повтарящи се войни на Русия срещу Турция от края на 17 век насам,руските войски методически и целенасочено с инженерна планирана педантичност разрушават крепости и древни постройки на територията на България,по Дунав и Черно Море.По време на войната през 1830 година разрушават напълно Варненската крепост и града...във всички договори за прекратяване на военните действия има клаузи за цялостното унищожение на крепости и древни постройки...“ 

Сега се разкрива съхранената под земята ни сакрална култова материална култура като т.нар.ТРАКИЙСКИ ГРОБНИЦИ-Казанлъшка,Старосел,Голяма косматка...,Кози грямади и т.н.,избегнали претопяването и натрошаването за баластра за пътища и строежи.
 
Та длъжни бяхме да кажем,че този фундаментален за съвременната европейска и световна цивилизация и още повече за науката латински език,е изконен Български свещен свръх секретен жречески език!И колкото е секретен и невъзможен за разсекретяване от непосветените,толкова е лесен и понятен за разшифроване чрез Свещеният шифър и код,което ще демонстрираме сега с разшифроването на научното му наименование:
LINGUA LATINA=ЛИНГВА ЛАТИНА=Балг Дуло=Балга Диана Ел=Българката Диана Ламя

или ЕЗИК(LINGUA)на ДУЛО-език на Българските духовни водачи и цивилизатори от рода Дуло  

Казахме,че масово се наблюдава изчезването на знака S от имената при транскрибцията ѝм от латински на Български,като христоматиен пример бе името на ХОРОДОС, трансформирано до неузнаваемост до ИРОД!Причините са същите-да не се дава възможност на ровещите из старите документи и закърнелите си спомени и родова сакрална памет да разкрият забранения и фалшифициран Български Бог Исус зад най-разпостранения в латинския език писмен знак,който е свръхсекретният звуков и графичен змийски-змейски символ на Исус:
S=С=СЪ=С-С-СЪ-съскащия емблематичен змийски-змейски звук! 
S-графично визуално изобразяване на изправена на опашката си разлютена змия-змей! 
РАЗЛЮТЕНА ЗМИЯ=Зар Дуло Змея=Царя Змей Дуло
РАЗЛЮТЕНА ЗМИЯ=Изуз и Мария Дуло 

Ние пък вече имаме свещеният код и откриваме с него Българските Богове навсякъде в латинския език,както и във всички други човешки езици:
ЧОВЕШКИ ЕЗИЦИ=ЕЗИЦИ на Бок Ечуш=ЕЗИЦИ на Ешуш и Бокиня Диана
ТРАНСКРИБЦИЯ=Цар Бог Иса Трака=Цар Иса Барк и Диана
ТРАНФОРМАЦИЯ=Исус и Богиня Диана Мария
А ТРАНСФОРМАЦИЯ се дефинира като ПРОМЯНА ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ-синкретичен израз,указващ способностите на Българските Богове да променят до неузнаваемост вида и имената си! 
ПРОМЯНА ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ=Богиня Диана Мат Мария и Бог Исуз
ПРОМЕНИ ВИДА СИ=Богиня Диана Мария и Бог Иса
 
Друг също толкова нагледно христоматиен култов пример за цензурирания знак и звук S
e на Пилат Понтийски.В документите на латински език името му е Pontius Pilatus,а при транскрибцията на Български сакралния шиптящ змийски звук и знак на Исус изчезва от личното му име,често и от пояснителното и става на ПИЛАТ ПОНТИЙ! 
Точната разшифровка на името е:
PONTIUS PILATIUS=Богиня Диана и Бог Исус Дуло! Така научаваме поредната дълбоко и старателно укривана свръхсекретна информация,че поредната емблематична и възлова историческа старозаветна и ново заветна персона,свързана с Исус,е Български владетел от изначалната и всепланетарна единна  династия Дуло,от изхабената вече и изчерпала светостта си старозаветна потомствена генерация на Исус от последното Му явяване като ОРФЕЙ КАНОС(Иса Барк,Вер Иса Кая) с ЕВРЕДИКА(Диана Барка) 
Изследователят Ван ден Брук(Богиня Диана Бурка) открива в древни документи,че египетската и етиопската църкви,които са бастиони на ранната Българска истинска Исусова църка и езотиричното християнство,смятат Пилатиус за светец!
Как може да се обясни това несъвместимо канонизиране с официалният му статут на осъдил на разпъване Исус съдник и управник?
Ние сме посочвали нееднократно кои са светците;това са всички генетични династични потомци на Исус от всичките му аватарни явявания:  
СВЕТЕЦ=Иса Бог Деца=Деца на Бог Иса
 Тези династични потомци на Исус със статут на светци са на две нива в Божия свят в зависимост от дадената ѝм роля и реализирана мисия в живота-съхранени чисти и святи и мъченически саможертвени или изродени и изгубили светостта си.Втората категория са основно династичните владетели и висшето духовенство,с категорични негативни изяви,които са канонизирани служебно от църквата след няколко поколения,когато няма вече свидетели на нечистият ѝм живот и дейност.Първите са канонизирани от народната любов и преклонение още преживе и са преследвани винаги най-често до мъченическа смърт от инквизицията и полицията на псевдохристиянската църква.Втората категория по принцип се разкайват и покайват преживе на края на живота си,след като са натворили вече злодеянията си. 
ЗЛОДЕЯНИЯ=Иза Дуло-изродени династични потомци на Исус. 
Египетската и етиопската църкви канонизират Пилатиус и жена му КЛАВДИЯ ПРОКУЛА и отбелязват денят ѝм на 25 юни.Разшифровката на тази информация ни указва техния Божи Български династичен произход:
КЛАВДИЯ ПРОКУЛА=Кала(Змеица) Богиня Диана Булкария
25 юни=ДВАЙСЕТ И ПЕТИ ЮНИ=Бог Тати Иса и Богиня Диана=Дете на Бог Иса и Богиня Диана-династични потомци на Българските Богове 
В апокрифната литература и в Еванглията има много зашифрована информация за Пилатиус,указваща в код неговият Български Божи династичен произход.Култовият ритуал по измиването на ръцете му продължава да занимава изследователите, въпреки че фалшификаторите на Българската библейска история са го дефинирали  като еврейски обичай за доказване на чиста съвест и непричастие към зло дело.Свещеният код веднага разрешава култовата загадка:
„...Пилат взе вода и си уми ръцете...“означава:
ПИЛАТ ВЗЕ ВОДА=ПИЛАТ Бог Иза и Богиня Диана=ПИЛАТ е от рода на Бог Иза и Богиня Диана

ПИЛАТ СИ УМИ РЪЦЕТЕ=ПИЛАТ Исус и Диана Мария=ПИЛАТ е от рода на Исус и Диана Мария

Апокрифите му приписват мъченически и странни самоубийствени кончини,които сега намират своето обяснение:
НАМИРА СВОЕТО ОБЯСНЕНИЕ=НАМИРА Бог Исус и Богиня Диана
НАМИРА СВОЕТО ОБЯСНЕНИЕ=Бог Исус и Богиня Диана Мария  

Апокриф съобщава,че Пилатус бил удавен и хвърлен в бездънно езеро,други твърдят,че тялото било изхвърлено в Тибър.Разшифровката на информацията сочи отново преследваната и цензурирана истина,че Пилатус е Български династ:
ПИЛАТ Е УДАВЕН И ХВЪРЛЕН В БЕЗДЪННО ЕЗЕРО=ПИЛАТ е от Богиня Диана Бълхария и Бог Изуз Барда
ТЯЛОТО МУ на Пилатус е ИЗХВЪРЛЕНО В ТИБЪР=Пилатус е от Бог Тати Иза Дуло Бълхарина и Богиня Диана Мария  

Фалшификаторите преди векове на Българската Библейска история са я манипулирали писмено като свободно съчинение,като въобще не са си давали сметка,че след време ще дойде науката АРХЕОЛОГИЯ,на която ще се налага освен да фалшифицира и приписва Българските археологическите открития на други култури и народи,но и да доказва измисленото славно Библейско величие и богата материална култура на измислените Библейски земи и събития,изместени от тях от Балканите и България на изток към Синайския полуостров!   
СВОБОДНО СЪЧИНЕНИЕ=СЪЧИНЕНИЕ на Иса Бог и Богиня Диана
Полуостров СИНАЙ=Полуостров Иса  

Упорито се търсят писмени паметници,че Пилатиус се е подвизавал по тия земи,за да се подпечата фалшификацията,че Исус е евреин и действал по тия пусти и диви и тогава земи!Обаче няма и няма,за разлика от безбройните доказателства,УЦЕЛЕЛИ ЕДИНСТВЕНО ЗАСЕКРЕТЕНИ,че България е Обетованата и истинска Исусова земя!
През 1961 г в Цесария Маритима е открита мраморна плоча,на която археолозите „разшифроват“ надпис,на който според тях пишело за Пилатиус Понтиус   
image     

   Оцелелият текст на плочата е даден по-долу с черния шрифт,и понеже в този си вид не става за това,което търсят,произволно се добавят букви-означените с червен шрифт допълнения,като се правят уговорките,че може би истинският надпис е изглеждал така!Което на математически език означава шанс да са познали едно към няколко милиона!   Въпреки това тази несериозна уговорка се игнорира и цялата стъгмистига с ранг на дърта лъжа и фалшификация придобива академичен статут на исторически писмен паметник и сериозен научен документ и извор,доказващ уж,че Пилатиус Понтиус е бил действително управител на тия земи по конкретното историческо време! 

  

…STIBERIЙUM
PONTIUSPILATUS
 ..PRAEFECTUSIUDAEAE

Така допълненият и натаманен откъс или цитат от цялостен текст според учените съобщавал,че Понтиус Пилатус е бил префект на Юдея по времето на император Тиберий. 
На базата на този съшит фалшификат официалната историческа наука възторжено твърди и налага като безспорен научен факт,че тази плоча е първата археологическа находка,доказваща съществуването на Пилат и управлението му в Юдея!
Ние допълваме,че освен че е първата,но е и единствената находка,освен това е и пълен наивен и нескопосан фалшификат!
 Трите думи,допълнени произволно,са не повече от една двайста част от целия текст,не са една след друга,а са на три различни реда отдалечени достатъчно една от друга и по всички правила,системи и логика на текстописането,не могат при тия обсоятелства да означават това,което ни внушават фалшификаторите,а именно,че
ПОНТИУС ПИЛАТУС Е ПРЕФЕКТ НА ЮДЕЯ ОТ ИМПЕРАТОР ТИБЕРИЙ.
Не можеш да вземеш от едно стихотворение с пет-шест куплета три думи от различни места,да ги допълваш произволно и да твърдиш,че те заедно образуват някакво нарочно,и то много важно послание!  
   Самото признание на учените,че те са РАЗШИФРОВАЛИ надписа,а не са го прочели или разчели,означава,че това е произволна натакмистика. Тази плоча сега стои на най-видно место в музея в Йерусалим като най-важния(единствен)писмен паметник,че Пилат е бил реален персонаж в Йерусалим!Ние отново я дефинираме като
нескопосан фалшификат, целящ потвърждаване на генералната епохална фалшификация, препращаща Истинските Библейски събития и земи от България на Балканите по земите на сегашна Палестина и Израел,
В тези фрагменти от целият надпис,който е на латински език-т.е.на секретния Български Исусов жречески език,можем да открием и разчетем единствено сакралните именни зашифровки на Българските Богове,Които Са задължително винаги главни субекти  и герои на латинските писмени паметници!Това и ще направим сега:
STIBERIЙUM=Иса и Богиня Диана Мария
TIUSPILATUS=Исус Дуло и Богиня Диана


Няма да пропуснем да разсекретим и името на града в Израел,където е открита плочата и това ще бъде поредният нотариално заверен документ,доказващ категорично собствеността на Българските Богове и Българите и върху този град!
ЦЕСАРИЯ МАРИТИМА=Цар Иса и Мат Мария!!!

След като разкрихме династичния Български произход на Пилатиус Понтиус ,сега трябва да го върнем в истинския Йерусалем и да разберем кой е Пилат в действителност и какъв е бил в Свещения Божи град.
Истинският ЙЕРАСУЛЕМ,според всички неизчерпаеми строгозасекретени документи,които разсекретяваме непрекъснато,е Първосвещения и Първосътворен Божи Първопрестолен град на Обетованата земя и столица на Римската=Българската империя-сега познат като един от най-бедните и разсипани градове в България и Европа под кодираното име Ямбол.Невзрачен и сив,изоставен и ограбван безмилостно от управниците си,мизерстващ и напускан панически от децата си градец,в който вече повече от сто и тридесет години най-ревностно и искрено-фанатично вярващите християни-протестанти евангелисти и тесен кръг посветени православни християни си предават и насърчават в трескава и невярваща,и до безумност желана с чиста и свята религиозна фанатичност вестта,че Ямбол е истинският Йерусалем-най-сакралната и разтърстваща епохална тайна на съвременната човешка цивилизация!И в който Йерусалем ще се състои и Второто пришествие! 
За информация на учени теолози,богослови,историци,изследователи и искрено вярващи християни,които и до сега се мъчат да разберат,какво означава топонимът ЙЕРУСАЛЕМ-сега разпечатваме поредния печат на Божиите секретни документи:
ЙЕРУСАЛЕМ=САР ЛАМЯ=Сар Ламя=Царя Ламя
ЙЕРУСАЛЕМ=Иса Ел и Мария=Иса Змея и Мария-Исус Българинът с животинския титул на царската династия Дуло-ЗМЕЙ,и Мария!
ЙЕРУСАЛЕМ-градът на Исус Змея и Мария
ЙЕРУСАЛЕМ-Първосвещеният и Първопрестолен град на Боговете Исус и Мария Магдалена,столица на Световната империя на Българските Богове и Техните династични жречески потомци-Българите!
Дианополис,Дамполис,Дъблин...,Йрусалем-все сакрални зашифровки на столицата на света винаги,и преди 2000 години,когато се случват Новозаветните епични събития. 
В този град преди 2000 години е бил Исус,в него е бил и Пилат Понтийски,но в него е бил задължително и постоянно и тогавашният император на цялата империя!Разбира се,че Богът Исус би трябвало да пребивава и действа задължително в Първосвещената столица на империята и на Земята,както и да контактува и има отношения с най-висше стоящия в земната империя,който да съответства на Неговия небесен ранг и статут!
Какъв Бог Всемогъщ и Духовен водач на човеците би бил,ако действаше по тъмните гори тилилейски и се криеше по партизански землянки и паланки,далече от погледа на врага и от хората,и обиращ беззащитните мандраджии и наказващ селските падари,а не влезе в бърлогата на звяра-образно казано,а в действителност в бърлогата на Змея-каквато е столицата Йерусалем=Ямбол,столица на Неговата Змейска Българска царска династия Дуло! 
Това и прави Исус-Неговите взаимоотношения в кулминацията на новозаветната драматизация на самопожертвователния Му експеримент,са с императора Тиберий. Както е и по официалните церемонилни протоколи за срещите от най-висок ранг:кметът на Ямбол не посреща Президента Путин или Обама,когато дойдат на посещение в България,а ги посреща Президентън Плевненлиев,както и Путин или Обама няма да посрещнат ямболския кмет,ако отиде на посещение в страните ѝм,а ще го посрещне администратор,съответстващ на ранга му.
Пак по изискванията на този протокол преди 2000 години Небесният Император и властелин Исус е посрещнат и контактува с равностнойният му по ранг земен Император и властелин-Тиберий!
-Не!-казват богословите.В документите пише,че Исус е имал отношения с Пилат Понтийски!
Ние веднага се съгласяваме,но с допълнението,че Пилат Понтийски и императорът Тиберий са ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ!
Какво,много ли ви стана?Колко още тайни от този ранг ще има да научавате!Казахме ви,че и най-богатата ви фантазия е нища и бедна за радостните новини и тайни и благи вести,които има да научавате!
БОГАТА ФАНТАЗИЯ=Богът Иза и Богиня Диана
ТАЙНА=Диана
РАДОСТНИ НОВИНИ за=за Иса Барда и Диана
БЛАГИ ВЕСТИ от/за=от/за Балга Бог Иса и Диана
ИМА ДА НАУЧАВАТЕ за=за Ешуа и Богиня Диана Мат
В този култов епохален случай е използван любимият похват на Посветените Български зашифровчици на Свещената Българска история-разчленяването на емблематичен герой и персонаж от Българската история на няколко различни персонажа и разделечаването ѝм на различни места под различни образи и имена,за да не го открият и унищожат информационно преследвачите и душманите на Българите и историята ни,като същевременно съставят достатъчна съпътсваща засекретена информация,за да можем ние да разсекретим и стиковаме истината,когато дойде нашето време!
КОГАТО ДОЙДЕ НАШЕТО ВРЕМЕ=КОГАТО ДОЙДЕ Ешуа и Диана Богиня Мария
Тази шифровъчна техника е закодирана в ужасяващата информация за древните Българи,че имали обичай да разчленяват мъртъвците си-вождове,и да ги провесват да висят на дърветата или ги разхвърляли по всички посоки на света!
 О,какви нрави!Диващина и висша степен на варварство!-възкликват с възторг душманите ни и потриват с кеф ръце от позорящите ни признания.Малко време ѝм даваме за злорадство,защото разкриваме пожертвователното величие и шифровъчен гений на Посветените ни Деди,които в името на съхранението на сакралната ни Божествена информация и произход,са жертвали и име,и чест и достойнство на свят Божи народ,само и само да зашифроват родовата информация и я пренесат съхранена до наши дни!
СЪХРАНЕНИЕ ДО НАШИ ДНИ на=на Исуш Трака и Диана

Разшифровката на варварските обичаи гласи:
РАЗЧЛЕНЯВАНЕ=РАЗТШЛЕНЯВАНЕ=Зар Бог Ешуа Дуло-шифровъчен похват на разделяне,диференциране на Божествен царски Български персонаж от Исусовата династия Дуло,на няколко персонажа  с различни образи и имена,с цел тяхното засекретяване и херметично запечатване за поколенията. 
РАЗЧЛЕНЯВАНЕ НА МЪРТЪВЦИ=Зар Бог Тати Исуш Дуло и Богиня Мария
РАЗЧЛЕНЯВАНЕ НА МЪРТЪВЦИ=Дете на Зар Бог Исуш Дуло и Богиня Мария-шифровъчна техника на Българските посветени за засекретяване на Династичните потомци на Исус и Мария Магдалена
Най-известният христоматиен пример за този шифровъчен метод,е историята на Орфей:
ОРФЕЙ Е РАЗЧЛЕНЕН И ХВЪРЛЕН В РЕКАТА=ОРФЕЙ е Зар Бог Ешуа Дуло България Трак=ОРФЕЙ е Царя Бог Ешуа Дуло Българина от Тракия!!! 
ПРОВЕСВАТ ТЕЛАТА НА КЛОНИТЕ=Бог Тати(Отец) Иса Дуло Бълкарина и Богиня Диана
ПРОВЕСВАТ ТЕЛАТА НА КЛОНИТЕ=Дете(потомци) на Бог Иса Дуло Бълкарина и Богиня Диана

При засекретяването на възловата епохална информация за саможертвения акт на Исус преди 2000 години,(засекретяване,извършено в началото на 6 в.сл.Хр.след византийския преврат през 525г ),персонажът на Българският император,управлявал Българската световна империя от Първосвещения столичен град ЯМБОЛ,и имал отношения с Бог Исус в същия град,е разчленен на два под-персонажа:ПИЛАТ ПОНТИЙСКИ и ИМПЕРАТОР ТИБЕРИЙ,които са разхвърлени в две противоположни посоки на Ямбол-на изток към Синайския полуостров,и на запад към Апенинския полуостров и са зашифровани неузнаваемо за непосветените, но с достатъчно съпътстваща засекретена информация за еднаквостта и истинската ѝм характеристика: 

Император Тиберий починал през 37г сл.Хр.,Пилат през 36 г е свален от поста си,като официално следите му се губели след това,а апокрифите твърдят,че скоро-следващата година,починал при трагични обстоятелства.
Знаем,че египетската и етиопската църква почитат официално Пилат като светец.
Апкрифите съобщават,че Тиберий станал голям последовател на Исус,което съобщава и официално канонично църковно предание за срещата му с Мария Магдалена:
Църковното предание говори, че Мария Магдалена е повикана в Рим по изричното нареждане на император Тиберий, за да му разкаже какво точно се е случило в Йерусалим след разпъването на Исус. В столицата на империята тя му поднесла яйце с думите: "Христос Воскресе!". Традицията да се поднасят яйца била от старо време при бедните юдеи, които не са имали възможност за по-скъпоценен дар. Цезарят приел Мария Магдалена благосклонно и дори благоволил да влезе в диалог с нея: "Как може някой да възкръсне от мъртвите? Все едно това бяло яйце да стане червено!". В този момент яйцето само почервеняло. А Мария Магдалена допълнила изумлението на императора с думите: "Както едно яйце трябва да умре, за да се излюпи пилето, така и Христос умря, за да възкръсне за вечен живот". Пак според преданието, император Тиберий бил силно впечатлен и изпратил Мария Магдалена без всякакви притеснения.

Нека да филтрираме съобщението и да извлечем от него засекретената информация.
Верно е,че такава среща е имало и мястото на срещата е точно столицата на Римската империя,с малкото и съществено уточнение,че столицата на империята е бил Първосвещеният Божи град Ямбол и на Мария Магдалена не се е налагало да бъхти път от сегашен Йерусалем в Палестина и Израел до Рим на Ботуша,защото тя си е постоянно в столицата на империята -Ямбол(и което пътешествие официалната новозаветна Мария Магдалена-обикновена бедна жена от простолюдието,е нямало въобще начин как да осъществи).
Другото съществено уточнение е,че не императорът е викал и командвал господарски Мария,а след Възкресителния акт,легитимирал Божествеността на Исус и Мария Магдалена,Тя е била вече влезнала в длъжността си на Всевластна Богиня и Империатрица на световната земна империя,статут,посочван категорично и безспорно във всички Нейни иконографски изображения с всичките Ѝ царско-владетелски регалии,атрибути и символики,и посоката на безпрекословно преклонение и подчинение вече е била от всички други,включително и от дотогавашният император Тиберий=Пилат Понтийски,към Нея! Вече сме ви посветили,че официално известната и почитана като Богородица-майка на Бог Исус,всъщност е Мария Магдалена-съпругата и любимата на Бог Исус Твореца,Богинята Майка Сътворец на света и всички човеци,майката на трите деца на Исус.
Която и икона,статуя и картина на Богородица с Младенеца да видите в църква,музей ,в къщи,по телевизия,интернет или навсякъде другаде, знайте,че това е Богиня Мария Магдалена с едно от децата Ѝ от Исус!
На много икони ако се вгледате внимателно,ще откриете и другите две деца!

Нека искрено и ревностно вярващите Я попитат в лично общение,да попитат и Исус,а кръстените със Святият Дух да се допитат до Него! 

Владетелският Ѝ статут и авторство на световната имперска институция се удостоверяват от разшифроването на тази категория термини:
ИМПЕРИЯ=Богиня Мария
ИМПЕРИАТРИЦА=Цар Богиня Диана Мария

 С разшифроването на традиционния Великденски ритуал на подаряване на боядисано червено яйце сега ние ви разкриваме поредната удивителна и оригинална форма на зашифроване и пренос на сакрална информация за Българските Богове:

БОЯДИСАНО ЧЕРВЕНО ЯЙЦЕ=Богиня Диана и Бог Чар Бог Исуц=Богиня Диана и Цар Бог Исус-посвещенчески ритул,съдържащ засекретена информация за Исус и Мария Магдалена.
И още сакрална и свръхсекретна информация е скрита в това образно ритуално послание:
БОЯДИСАНО ЧЕРВЕНО ЯЙЦЕ=Сина на Чар Бог Ица и Богиня Диана=Сина на Цар Бог Исус и Богиня Диана
което указва,че Империатрица Богиня Мария е представила Първородния Си Син от Бог Исус-бъдещият император Флавий(Свети Павел),за когото говорихме в предните ни постинги. 
Същата свръхсекретна информация се съдържа и във Въскресителния поздрав ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Един от разшифрованите му варианти за случая,когато Царица Богиня Диана Мария Маг Дуло е представяла сина на Исус в цитираното по-горе предание,гласи:
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ=Сина на Сар Бок Христос 
Дотогавашният император Тиберий=Пилат Понтийски,бива посветен и преосветен в Божественият си родствен от Исус произход(в титулният му регистър фигурира и титлата IMPERIUM MAIUS=Богиня Мама Мария и Иса),кръстен е от Мария Магдалена лично със Святият Дух и става ревностен последовател и предан височайш поданик и служител,мисионер и агитатор на Империатрица Мария Магдалена,прокламиращ Божественото Ѝ Първосвещеничество и императорско всевластие!
 Затова и в народната памет и обич на истинските ранни християни той е канонизиран за светец и е съхранена почитта и симпатиите на хората,а превратаджийската псевдохристиянска византийска реакция на изродените Исусови династи,прикрита като официална църква,фалшифицира истината,клинчейки,че„по-късни църковни предания неправилно свързват императора с новото учение на Исус“ и го сатанизира,омърсява и анатемосва,измисляйки му всякакви грехове,мерзости и низши животински страсти и извратености,каквито само изродената мисъл,изживяла ги,може да съчини-като следната гнусотия:
 
„Казват дори, че при едно жертвоприношение Тиберий бил пленен от красотата на помощника, който носел кадилницата; не можал да се сдържи и щом свършил обредът, го отвел настрана и го изнасилил заедно с флейтиста, негов брат; и веднага след това заповядал да счупят краката и на двамата, защото взаимно се укорявали в безсрамие“.

 Нали помните,че по същия начин словоблудстваха и очерняха и Святия Атила-стила и почерка на византийската псевдо-християнска анти-Българска църковна школа е един и същ!По-нататък ще видим как сатанизират всички римски езични императори, били в действителност Светии!  

Популярните култови фрази,съчинени от нашите зашифровчци и вложени в устата на героя,ни носят също важна кодирана информация:
Тиберий бил казвал,че държи властта все едно ДЪРЖИ ВЪЛК ЗА УШИТЕ. Разшифровката гласи:
ДЪРЖИ ВЪЛК ЗА УШИТЕ=Дете(потомък)на Жар Изуш Балка=Потомък на Цар Исус Българина 
Недоволен от работата на СЕНАТА(Иса и Диана),бил възкликнал „О,ХОРА,РОДЕНИ ЗА РОБСТВО!“закодирано съчинено от посветените Български зашифровчици съобщение,указващо ни,че СЕНАТОРИТЕ(СЕНАТОР=Сар Диана) са от Божият династичен Български род:
ХОРА РОДЕНИ ЗА РОБСТВО=ХОРА РОДЕНИ от Зар Бог Иса и Диана Богиня=
ХОРА от рода на Зар Бог Иса и Богиня Диана 
Тука разкриваме и тайната на произхода и значението на термина СЕНАТОР:
По-горе установихме резонната Божествена сакрална семантика на титлата СЕНАТОР= Сар Диана.Сега показваме тъждествеността ѝ и директният ѝ произход от Българските високоиздигнати почетни родови СТАРЕИ:
СЕНАТОРИ=СТАРЕИ.  

В столицата на провиция Андалусия(АНДАЛУСИЯ=Дуло Иса)-СЕВИЛЯ(Иса Бог Ел),има построен дворец-копие на двореца на Пилат Понтийски в стил МУДЕЯР и РЕНЕСАНС,като основни персонажи в него са статуите на езическите богини МИНЕРВА и ДЕМЕТРА.
Разшифровката на архитектурните стилове указва тяхното Българско Божие авторство:
МУДЕЯР=Мадара=Диана Мария
РЕНЕСАНС=Сар Иса =Цар Исус
Разсекретяването на имената на езическите богини ни водят право в прегръдките на Българската многообразна и многолика вездесъща Богиня,любима на Исус,и на която се е кланял Пилат=император Тиберий,и указва къде е бил императорският дворец-единствено в Първосвещения град на Богиня Диана-ДИАНОПОЛИС=ГРАДА НА ДИАНА или сегашният град ЯМБОЛ! 
МИНЕРВА=Мария Богиня=Богиня Мария 
ДЕМЕТРА=Диана Матера-Великата Богиня Диана,Майка на всички Богове и човеци.
Празникът на Минерва е КВИНКВАТРИЙ,което засукано име лесно се преподрежда на познатата ни Българска Богиня: 
КВИНКВАТРИЙ=Бокиня Диана Барка-Богиня Диана Българката 
Светилищният храм на Минерва в Рим(Мария) се намира на хълма  Mons Aventinus,чийто превод сочи отново и винаги Българските Богове:
MONS AVENTINUS=Богиня Диана Мама и Исус
В императорските титули на Тиберий откриваме зашифровани първоразрядни имена на Българските Богове,които могат да бъдат дадени единствено на Български император в Първосвещения град,който е Ямбол:
ТИБЕРИЙ ЮЛИЙ ЦЕСАР АВГУСТ=ТИБЕРИЙ (от рода на)Ел Цар Исус и Богиня Диана
В латинския запис(Българският жречески таен език) на името на Тиберий-ТИБЕРИУС има вложена още много важна информация,за която вече дойде времето за разсекретяването ѝ:  
ТИБЕРИУС=РЕТИБЕУС=РОДОПЕЕС-името се трансформира на добре познатото ни титулно име на Орфей РОДОПЕЕЦА,разкрито от Орфеевият изследовател и потомък поетът Никола Гигов.
Разшифровката на това име ни указва,че последният старозаветен Български император,преди властта на световната империя да премине в ръцете на Империатрица Цар Богиня Диана Мария(ИМПЕРИАТРИЦА=Цар Богиня Диана Мария),е от рода на Бог Иса,познат от последното Си аватарно проявление дотогава като Орфей:
ТИБЕРИУС=РОДОБЕЕС=РОДОПЕЕС=Рода на Бог Иса 
И още сакрална информация осветяваме от императорското име:
ТИБЕРИУС=САР БУНТИ=САР ПОНТИЙ!
ТИБЕРИУС=Цар Понтий
Разкрихме поредния свръхсекретен документ,завещан ни от Посветените ни Деди,че римският император ТИБЕРИУС е Цар Понтий!
Така съчленихме разчленения Български цар-император,за да възстановим скритата Българска история в частта ѝ на драматичните епохални новозаветни събития за времето на последното явяване на Боговете Исус и Мария Магдалена сред хората.
Император Тибериус е Пилат Понтий,който е Цар!
Пилат Понтий е Цар,който е Император Тибериус! 
 Същото съобщение,засекретено по друг оригинален начин,откриваме в преданието,че когато Тиберий бил свален от власт,мразещите го тълпи викали „Тибериус - Тиберис“-сиреч уж да бъде хвърлен в река Тибър.Разшифроваме кодираното послание,за да научим от него,кой е Тибериус:
ТИБЕРИУС -ТИБЕРИС=ТИБЕРИУС е Сар Бонти=ТИБЕРИУС е Цар Понтий=
Цар Понтий е Тибериус!
Тиберий е Пилат Понтий=Император Тиберий и Пилат Понтийски са един и същ човек! 
Тази секретна информаця се потвърждава и от преданието,че и Пилат бил хвърлен в река Тибър:
ПИЛАТ Е ХВЪРЛЕН В ТИБЪР=ПИЛАТ е Бълхарина Тиберий=
Тиберий е Бълхарина Пилат

Продължават да постъпват още кодирани послания,указващи тъждествеността на Пилат и Тиберий и Българскят ѝм произход.В биографичните документи на Тиберий се откриват крилати мисли и философски разсъждения,уж казани от императора-като например оплакването му,че ВЛАСТТА Е ИЗВЕРГ! 
Разшифровката ни разкрива прокламацията на императорът,че сдава властта на Исус Българина след Неговото Въскресение:
ТИБЕРИЙ КАЗВА,ЧЕ ВЛАСТТА Е ИЗВЕРГ=ТИБЕРИЙ КАЗВА,ЧЕ ВЛАСТТА Е НА ИЗА БЕРГА=Тиберий прокламира,че императорската власт е на Исус Българина!

Българският император Тиберий-Пилат се прекланя пред Бог Исус и Му предава имперската власт,като става Негов искрен и ревностен застъпник,трибун и мисионер, известяващ тракийските племена за поемането на цялата имперска власт от Бог Исус и Богиня Мария Магдалена!Затова е и канонизирането и почитта на хората към светеца Тиберий-Пилат-информация съхранена и оцеляла в прав текст в египетската и етиопската църкви,занесена там от Българските имперски освободители,мисионери и покръстители на народите по тия места,установяващи Българската Свещена империя по света духовно и административно!  
Накрая ще разсекретим едно материално видео-послание,една скулптурно-картинна кодирана композиция, подготвена от Посветените ни Деди-зашифровчици за напредналите просвещавани техни потомци.

В електронната енциклопедийна информация има снимки на бюстове и на цяла статуя на император Тиберий:

imageimage 
Бюстове на император Тиберий
image
Скулптура на император Тиберий от Капри

Всичките скулптури определят много точно и конкретно антропологично характерния лицев типаж,физиономия и отличителни черти и белези на император Тиберий. 

image

Това е картината ЧТО ЕСТЬ ИСТИНА? от руският художник Никола́й Никола́евич Ге, рисувана през 1890 година и представя култовия новозветен сюжет от разпита на Исус от Пилат.

Ге е живописец,майстор на портрети и картини на историческа и религиозна тематика с основен персонаж Исус Христос.Личен приятел на доаена на Тайното Българско Бяло Братство в Русия-Л.Н.Толстой,посветен от него в тайната на Братството-генетични потомци на Българските Богове Исус и Мария Магдалена и пръснати между всички народи и племена за техен духовен разсад.
В картините си Посветеният Българин влага зашифровани послания с информация за 
истинския Исус-Българина и истинската Руска история-като съставена от поробени изконни Български земи и обезпаметени с геноцид Трако-Български племена,и поради това поставени в перманентен режим на тотална полицейщина и цензура.Тази сакрална информация,зашифрована с различни кодировъчни техники,потомъкът на Кала Господ Ешуа Балка и Диана,с рожден кодировъчен индекс НИКОЛАЙ НИКОЛАЕВИЧ ГЕ и приятелите му,разнасят по цяла Русия,в Европа и Америка за комуникация,насърчение и просвещение на Бялото Братство по света.
НИКОЛАЙ НИКОЛАЕВИЧ ГЕ=Кала Господ(Ге) Ешуа Балка и Диана=Змея Господ Ешуа Българина и Диана.
Основна и задължителна кодировъчна техника на зашифроване на сакралната информация при изобразителното изкуство,е наименованието на творбата да носи максимално количество от тази информация.Това и прави на първо место в картините си Посветеният Българин-ЗМЕЙ(КАЛА=НИКОЛАЙ)
НА ПЪРВО МЕСТО=Бог Иса и Богиня Диана Мария=Бог Иса и Богиня Матара

Ще разшифроваме наименованията на някои от творбите му:
СМЕРТЬ ВЕРГИНИИ=Иса и Мария Диана са Берги! 
ЛЮБОВЬ ВЕСТАЛКИ=Любовта на Диана и Иса Балка=Бог Иса Ел(Змей) и Богиня Диана са Балки
АХИЛЛЕС ОПЛАКИВАЕТ ПАТРОКЛА=Бог Иса Хала(Змей) Дуло Бълкарина и Бокиня Диана 
САУЛ У АЭНДОРСКОЙ ВОЛШЕБНИЦЫ=Сар Иса Кала(Змея) и Диана са вълшебници
СМЕРТЬ ЛАМБЕРТАЦИИ=Богиня Матара Мария и Исус Дуло
ТАЙНУЮ ВЕЧЕРЮ=Диана Богиня Чар=Чар Богиня Диана=Царица Богиня Диана

БРАТЬЯ СПАСИТЕЛЯ=Барда Бог Исус Дуло=Братята от Бог Исус Дуло-директно послание към потомците на Исус-БЯЛОТО БРАТСТВО

ВЕСТНИКИ ВОСКРЕСЕНИИ=Бок Сар Исус и Бокиня Диана
ВЕСТНИКИ ВОСКРЕСЕНИИ=Сина на Бокиня Диана и Исус Борка-СПАСИТЕЛЯТ
СОВЕСТЬ=Исус и Богиня Диана
СУД СИНЕДРИОНА=Исус Друида
ВЫХОД С ТАЙНОЙ ВЕЧЕРИ=Бохиня Диана и Бог Исуш Друида
ВЫХОД С ТАЙНОЙ ВЕЧЕРИ=Бохиня Диана и Иса са на ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ(картината)
ПОВИНЕН СМЕРТИ=Бог Иса и Богиня Диана Мария
РАСПЯТИЕ=Иса Барда

В картината ЧТО ЕСТЬ ИСТИНА? Посветеният Ге изобразява известния евангелски сюжет и епизод от разпита на Исус от Пилат,като названието на картината представлява цитат от Еванглието от Йоан(18:38):

37. А Пилат Му рече:и тъй, цар ли си Ти? Иисус отговори:
ти казваш,че съм цар.Аз затова се родих,и затова дойдох на света,за да свидетелствувам за истината;всякой, който е от истината,слуша гласа Ми.
38. Пилат Му рече:що е истина? 

Реторичният въпрос ЩО Е ИСТИНА,КАКВО Е ИСТИНА съдържа в себе си и отговора на въпроса и във философско-етичен аспект,и в християнско-теоложки смисъл-Христос е ИСТИНАТА,но най-вече на висше херметично ниво на секретност носи информация за Българските Богове!
Исус ни съобщава,че Е дошъл на света за да свидетелства за Бог Исус Твореца и Богиня Диана Сътвореца,да съобщи на хората и потомците на Бог Исус и Богиня Диана Мария,че Те се явяват като Исус Христос и Мария Магдалена!
В понятието ИСТИНА са зашифровани Българските Богове с едни от най-използваните Техни шифровачни синонимни имена Иса и Диана:
ИСТИНА=Иса и Диана 
Тази сакрална информация ни съобщава Посветеният Български художник в конспиративна словесна кодирана форма,но и още една много важна епохална тайна ни изпраща във видео-формат.
По време на престоя си в Италия в края на 50-те години и през средата на 60-те години от 19 век той е посветен от тамошното Българско тайно Бяло общество и от посветеният Българин в изгнаниев Алексндър Иванович Херцен,в тайната на Българският произход на Пилат и тъждествеността му с император Тиберий.
В Италия проучва подробно и обстойно произведения на изкуството за Тиберий и Пилат и конкретно статуи на император Тиберий,за които установява,че са все от Балканския полустров-т.е. Български,манипулирани като гръцки-факт,който е част от поголовното крадене и изнасяне на Българските писмени паметници и материално скулптурно богатство на Запад и във Ватикана, и който факт и сегашните,и тоговашните енциклопедийни документи признават откровено с формулировката:
„...след завладяването на Елада, римляните отнесли много гръцки(БЪЛГАРСКИ) скулптури в Рим и Италия. Те имали по-голяма художествена стойност от римските. Затова римляните започнали да правят техни копия, с които задоволявали личните си и обществени нужди.Тази практика продължава още повече и с пълна сила и през новата ера след разпадането на Римската(БЪЛГАРСКАТА)империя.“

След завръщането си в Русия се отдава на дългогодишно задълбочено изследване на скритата сакрална Българска и Исусова история и заедно с Толстой съставят разнообразни форми и техники за засекретяване,пренос и съхраняване на тази огнена информация,като във връзка с това той рисува илюстрациите към повеста на Л.Н. Толстой "Чем люди живы"(ЧЕМ ЛЮДИ ЖИВЫ=Богиня Диана Мама и Ежуш Дуло)-ръководство и наръчник за шифровъчна техника на Българите от Бялото Братство,който по-късно Толстой предава на Петър Дънов.
През 1890 по идея на Толстой,Николай Николаевич Ге рисува картината ЧТО ЕСТЬ ИСТИНА,в който видео файл ни закодирва и видео информацията,в която вече и посветеното ви съзнание и око ще открие и познае,че за образа на Пилат посветеният художник е използвал за прототип и модел едно към едно популярните скулптурни бюстове и статуи на император Тиберий.  
Зумирайте и сравнете внимателно стрничния профил на Пилат от картината с скулптурните антропологични особености на Тиберий от бюстовете и статуята-ще видите категоричното съвпадение на характерния издължен нос,скули,брадичка,лицев профил и коса и при двата персонажа!
Освен това художникът изпълнява цялостната фигура на Пилат абсолютно еднакво с фигурата на императора от статуята от Капри(КАПРИ=ПАРКИ=Барки-Българи).Всичко в двете фигури съвпада напълно,тогата,начинът на замятането и носенето ѝ,чак отделните гънки и дипли са еднакви!Еднакви са позите и стойката на Император Тиберий и Пилант Понтий,поривът на телата,положението на ръцете ѝм,главите и характерните линии на лицата,прическата на косата!Всичко ни указва категорично,че руският художник при рисуването на картината с Исус и Пилат е изполвал своите скици и рисунки на скулптурата на император Тиберий,и което „плагиатство“той е извършил съвсем умишлено и целенасочено точно с тази умисъл и цел-да може посветен наблюдател да хване тази удивителна прилика и узнае или стигне до логическото умозаключение,че император Тиберий и Пилат Понтий са една и съща реална историческа личност!

 Ще разкрием и тайната на ЮДА!По-късно.За сега ще разкрием Змейския тракийски  Божи племенен етносен титул на евреите,даден ѝм от Българските ѝм цивилизатори-кръстници:  
ЕВРЕИ=ВЕР=ЗМЕЙ
Тракийско автохтонно племе,кръстено от Българските му кръстници и духовни водачи със змейския Исусов династичен животински титул ВЕР.

В следващия постинг продължаваме с разсекретяването на змейския Български произход на всички управляващи световни касти и кланове,всички до един които са ПРОИЗВОДНИ И ПРОИЗЛЕЗЛИ от Българския Исусов змейски династичен род ДУЛО










Гласувай:
10


Вълнообразно


1. bezistena - Няма да публикуваме и отговаряме на ...
19.11.2013 22:27
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване! Сакралната материя носи непредвидими последици за злоумишлени сквернители!Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие-пийте,жадни Души,и елате с Любов!
Бъдете благословени!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7679824
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!