Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2010 17:07 - Марихуаната в Калифорния
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2370 Коментари: 0 Гласове:
1



image

В син цвят са районите в които се приемат апликации за употреба на марихуана за медицински цели от 25 март 2008г.
В червен цвят са районите които не приемат.


Марихуаната стана неразривна част от икономиката на щата Калифорния и подпомага доходите на земеделците до такава степен, че законодатели от този най-населен американски щат обмислят легализиране на канабиса с цел стимулиране на данъчните Постъпления, съобщава Франс прес в сряда.
Северно от Сан Франциско насаждения от канабис се простират в подножието на Скалистите планини в окръзите Мендосино, Хумболт и Тринити. Това е "Изумруденият триъгълник", в който отглеждането на този наркотик е публична тайна. "Парковете и горите са залети от марихуаната", признава лейтенант Ръсти Ноу от полицията на Мендосино.
По оценка на местните власти половината икономическо производство на окръга е отглеждането на марихуана след упадъка на дърводобивната индустрия. В щат, който през 2006 г. легализира употребата на марихуана за медицински цели, от нея преживяват магазините за градинарски пособия и производителите на напоителни инсталации. "Успешните фирми са тези, които работят с този сектор", отбелязва щатският министър на земеделието Тони Линегар.
В щатския университет в Хумболт има семинар за "растежа на икономиката на марихуаната". В град Юкая "клиника", която предписва дрогата за медицински нужди, се помещава точно до наборен център на армията на САЩ. А пушачите на марихуана не се крият и палят джойнтовете си на стъпалата на окръжния съд.
Полицаите се съсредоточават върху големите стопанства и пренебрегват частните лица, които отглеждат марихуана за медицински цели, стига да са картотекирани. В Калифорния има 200 000 потребители на марихуана с медицинско разрешение. Мнозина обаче подозират лекарите, че щедро дават такива разрешителни срещу заплащане. Консумацията на марихуана остава незаконна по силата на федералния закон, но правителството на Обама даде да се разбере, че няма да преследва калифорнийските "клиники".
Възходът на икономиката на марихуаната дава идеи на политическата класа на щата Калифорния, който страда от огромен бюджетен дефицит. Щатският губернатор Арнолд Шварценегер смята, че е настъпил моментът да се обсъди пълното й узаконяване, макар и да заяви, че лично той е против подобна мярка.
Щатският депутат Том Амиано внесе проектозакон, в който на тревата се дава същия статут като на алкохола, тоест тя ще остане забранена за продажба или консумация за лица под 21-години. Ако текстът бъде приет, Калифорния ще стане първият американски щат, поел по този път. Амиано изтъкна, че 56 процента от калифорнийците подкрепят подобна законова мярка и посочи, че това би донесло 1,3 милиард долара данъчни постъпления годишно.
Поддръжниците на легализацията оценяват годишното производство на марихуана в щата на 14 милиарда долара годишно. За сравнение млекопроизводството достига едва половината от тази сума, а добивът на грозде - една четвърт.

http://www.bulgariasega.com/usa_canada_bulgari/west_coast/7203.html



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14605925
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930